2022-2023 I Love the Problems

Matematiğin gündelik hayatın hemen her alanında karşımıza çıkması, her bireyin temel düzeyde matematik bilgisi edinmesini gerekli kılmaktadır. Ülkemizde artık; öğrenmeyi öğrenen, matematiği günlük hayatına entegre edebilen, araştıran-sorgulayan, etkili iletişim becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, planlı programlı çalışan, kendi öğrenmelerinden sorumlu ve öğrenmeye karşı istekli öğrenciler yetiştirmek hedeflenmektedir. Gerçek hayat bağlantılarının matematikte kullanımının öğrencilerin her zaman sormaya alışık oldukları "bunu nerede kullanacağız?" sorusuna cevap niteliğinde olduğu söylenebilir. Öğrencilerin matematiğin günlük yaşamla olan ilişkisini görmelerini sağlamanın, "matematiğin sadece kurallar bütününden ibaret olduğu" şeklindeki düşüncelerinde bir değişime neden olacağı düşünülmelidir. Bu bağlamda öğrencilere günlük hayatta verilen bir problemi matematiksel yazılımlar kullanılarak çözüm üretmeleri sağlanacaktır. Bu süreç içerisinde öğrencilerin düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeleri önemlidir.  Çevrelerinde karşılaştıkları yaşam problemlerine matematiksel kavram ve dili kullanarak matematiksel yazılım içerisinde hem çözüm arayacaklar hem de çözümlerini raporlaştırarak analitik düşünme becerileri geliştirilecektir.

Projemizle öğrencilerin matematiksel modelleme yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak, günlük hayat problemlerine çözüm geliştirmelerini sağlamak, web 2.0 araçlarını öğrenmek ve kullanmak, 21. yy becerilerini geliştirmek, yabancı dil becerilerini geliştirmek, dinamik matematik yazılımlarını öğrenmek ve etkili kullanmak, analitik düşünme becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.

Yayın: 25.01.2023 - Güncelleme: 25.01.2023 15:00 - Görüntülenme: 125